Потписан споразум о активним мерама запошљавања вредан 60 милиона динара

MM6 јула, 20211min180
1
2
3
4
5
8
9

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и заменица директора Националне службе за запошљавање – Филијале у Нишу Вања Стојковић потписале су Споразум о активним мерама запошљавања у 2021. години према коме ће Град Ниш и НСЗ издвојити нешто више од 60 милиона динара.

За примену споразума  Град Ниш издвојио је 34 милиона динара, а НСЗ у Нишу 27,5 милиона динара. Споразумом је предвиђено суфинансирање стручне праксе, приправништво за незапослене са средњим образовањем, субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, за субвенције за самозапошљавање и јавне радове.

На евиденцији незапослених у Нишу је тренутно 24.000 људи, а наш циљ је да их буде мање од 20.000. За запошљавање особа са инвалидитетом и старије од 50 година припремамо посебне програме о чему ће јавност бити обавештена. Поједине стране компаније изразиле су спремност да и те осетљиве категорије становника запосле, истакла је градоначелница Ниша.

Директор Kанцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић је рекао да је Град Ниш предвидео средства и за техничку подршку која се већ остварује кроз јавне радове у ЈКП „Медиана“ на чишћењу и одржавању зеленила.

Заменица директора НСЗ у Нишу Вања Стојковић је рекла да је потписивање Споразума реализација Локалног акционог плана запошљавања у периоду од 2021. до 2023. године и да се заједно са градом издавајају велика средства у циљу смањења незапослености.

Потписивању Споразума присуствовао је градски већник проф. др Владислав Марјановић који је учествовао у припреми тог документа и дефинисању циљева Града Ниша у запошљавању.