Потписан документ о сарадњи Ниша и Шарм ел Шеика

MM26 јула, 20211min221
1
2
4
5
6
7
8
9
10

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и гувернер регије Јужни Синај и високи државни званичник Египта Халед Фуда потписали су у Градској кући документ о сарадњи Ниша и Шaрм ел Шеика.

Документ нас обавезује на још бољу сарадњу, али постигнути споразум остављамо и будућим генерацијама. Споразум ће бити од користи нашим привредницима, туристичким и здравственим радницима и произвођачима пољопривредних производа, као и делатницима из других области, истакла је градоначелница Ниша.

Посебно се радујемо размени наших студената и сарадњи нашег и њиховог универзитета, навела је Драгана Сотировски.

Према њеним речима, за два дана њиховог боравка и обиласка Ниша и околине отворили смо много тема, пре свега из области туризма. Успостављање сарадње са регијом Јужни Синај биће од користи не само Нишу, већ и овом делу Србије.

Намера нам је да наша два града, Ниш и Шарм ел Шеик, повежемо  авионском линијом. Гостима смо послали јасну поруку да нам је потребан партнер за изградњу Експо центра и за изградњу хотела, навела је градоначелница Ниша.

Гувернер Фуда рекао је да је потписивање документа почетак дуге и плодоносне сарадње. Он је захвалио на позиву да посети Ниш и додао да је њихова намера да развој сарадње на разним пољима и учвршћивање сарадње на економском плану.

Његова екселенција амбасадор Египта Амр Алгувејли изразио је задовољство што су преговори о сарадњи два града озваничени потписивањем документа који представља основ даље сарадње и најпрагматичнији је начин како две заједнице могу да сарађују на обострану корист.

У сусрету са домаћим привредницима, туристичким радницима и директором предузећа „Аеродроми Србије“ Михајлом Здравковићем у Регионалној привредној комори чуло се много нових идеја о сарадњи.

Према оцени и директора РПК Ниш Александра Милићевића састанак је био веома садржајан, а перспективе и могућности за сарадњу јако велике.