Писмо градоначелнице Полицијској управи у Нишу

Vesna11 јануара, 20211min128

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обратила се писмом Полицијској управи у Нишу у коме је затражила да се Граду што пре достави преглед потреба Саобраћајне полиције у Нишу у области безбедности саобраћаја.
Она је затражила списак потребне опреме и евентуалне локације на којима би се стационирана опрема поставила, као и списак „црних тачака“ на градским улицама са предлогом конкретних мера за спречавање саобраћајних незгода и несрећа.
Последњи догађаји у Нишу у коме су на Булевару Медијана у саобраћајној несрећи страдала двојица наших суграђана, међу којима и дванаестогодишњи дечак, повод је за хитну реакцију Града и полиције и подизање сарадње на виши ниво.
У писму се наводи да Град испуњава обавезе из Стартегије безбедности саобраћаја на путевима града Ниша од 2017. до 2021. године и Акционог плана за спровођење Стартегије безбедности саобраћаја на путевима града Ниша, али и да је спреман да их, уколико је то потребно, одмах  допуни у складу са евентуалним променама  индикатора и приоритетима у области подизања нивоа безбедности саобраћаја у Граду, оцењује се у писму.
Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, део приоритета је  дефинисан на недавном заједничком састанку руководства Града и начелника ПУ Ниш, а уколико је  то потребно  Град и полиција  ће покренути заједничке иницијативе према надлежним републичким органима.
Наш заједнички циљ је, истиче градоначелница у писму ПУ Ниш, достизање високог нивоа безбедности саобраћаја што је у интересу  сваког житеља Града, односно учесника у саобраћају појединачно.