О ПАМЕТНИМ ГРАДОВИМА И ЗНАЧАЈУ НАУЧНО ТЕХНОЛОШКОГ ПАРКА НА V ФОРУМУ НАПРЕДНИХ ТЕХНОЛОГИЈА

DM26 новембра, 20191min1079
P1000269
P1000270
P1000275
P1000276

 

Град Ниш – Канцеларија за локални економски развој и пројекте у партнерству са Привредном комором Србије – Регионалном привредном комором Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, Електронским и Машинским факултетом Универзитета у Нишу, Националном службом за запошљавање – Филијала Ниш и Кластером напредних технологија НиКАТ, пети пут организује Форум напредних технологија.
V Форум напредних технологија подељен је у три тематска дела. Први део ФНТ одржан је у октобру, други део биће одржан 27. и 28. новембра 2019. у ПКС РПК Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, а трећи део у марту 2020. године и то у простору Научно-технолошког парка.
У оквиру II дела V ФНТ-а биће одржане следеће активности:
Завршна конференција пројекта Техничка академија за ауто кластер у Србији и Панел: Тренутни и будући утицај индустрије 4.0 на српску економију и потребе за додатним усавршавањем, и то 27. новембра у великој Сали Регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа.
У истој сали 28. новембра: Бизнис форум са темом ’’Синергија економије и напредних технологија’’, Панел ’’Шта нам доносе паметни градови’’ и Округли сто: У сусрет научно технолошком парку’’. О свим овим темама говориће еминентни стручњаци.
Округли сто „У сусрет Научно технолошком парку“ је прилика да се компаније упознају са оним што ће будући Научно технолошки парк нудити својим потенцијалним станарима, под којим условима ће фирме моћи да користе простор НТП-а, али и да представници Владе Србије, Града Ниша и Универзитета у Нишу, чују мишљења компанија, као и предлоге и сугестије које ће моћи да имплементурају у рад будућег Научно техноошког парка.
Истог дана, у четвртак 28.11. у 19.00 часова, у холу Градске куће, биће уручене награде „Свети Цар Константин и Царица Јелена“, најуспешнијим привредницима у 2018.године. Лауреати су: ИннСоно у категорији најбољи почетник у пословању, Јохнсон Елецтриц у категорији највећи извозник, Леони у категорији највећи послодавац, Трговина Прест у категорији најуспешније привредно друштво-мала предузећа, Пут Инжењеринг у категорији најуспешније привредно друштво-средња предузећа, Пхилип Моррис у категорији најуспешније привредно друштво-велика предузећа. За активности на пољу друштвено-одговорног пословања награду ће добити Пекара Бранковић, док ће добитник награде за допринос локалном економском развоју бити ПКС РПК Нишавског, Пиротског и Топличког упрваног округа.
Верујемо да ћемо и овом организацијом Форума, којом ћемо обухватити бројна дешавања у сфери напредних технологија, сви заједно начинити корак више ка развоју нашег града, региона и земље у целини.