ОДРЖАНА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА НАГРАДЕ ГРАДА НИША

DM26 новембра, 20191min1043
images1G4QA3XZ

 

У Скупштини Града Ниша данас је одржана седница Комисије за награде Града Ниша, на којој је усвојен текст Јавног позива за достављање предлога за доделу највишег јавног признања Града Ниша Награде „11. ЈАНУАР“ и План активности у вези са доношењем одлуке о Награди.

Јавни позив за достављање предлога биће отворен од 2.12.2019. године до 16.12.2019. године, а биће објављен у „Народним новинама“ и на званичној веб-страници Града Ниша. Комисија за награде Града Ниша, коју осим председника Скупштине града и градоначелника, чине и представници Универзитета, Војске Србије и Епархије нишке, у последњој недељи децембра треба да донесе одлуку о добитницима за 2019. годину.

Предлог може поднети сваки грађанин или правно лице, у писаној форми са образложењем достигнућа које се предлаже, и то на адресу Скупштине Града Ниша, ул. Николе Пашића 24 или на мејл адресу: komisije.sg@gu.ni.rs.

Награда „11. ЈАНУАР“, као највише признање Града установљено 1995. године, додељује се за изузетна достигнућа која афирмишу Град у привредним, друштвеним и другим областима. Награда се састоји од дипломе, статуете „Ослободиоцима Града Ниша“ и  новчаног износа и може се доделити појединцу или правном лицу из Ниша, појединачно или заједнички, без обзира на време и област достигнућа.

Председник Скупштине града мр Раде Рајковић, као председник Комисије за награде Града Ниша, упутио је позив суграђанима, удружењима и институцијама Града да благовремено доставе своје предлоге Комисији за награде Града Ниша.