Новогодишња честитка Градоначелника Ниша

M S2 јануара, 20201min731

Драга децо, поштоване грађанке и грађани Ниша
– срећна нам Нова 2020-та година.

Новогодишња ноћ је тренутак да мало успоримо, застанемо и погледамо на тренутак уназад шта смо урадили али пре свега да се окренемо будућности и погледамо унапред – шта можемо да урадимо у долазећим годинама за наш Ниш.

Чврсто верујем да када вам је пружена шанса морате дати све од себе да је искористите. Прошле године смо се коначно ослободили баласта дугова који су гушили Ниш. Због тих дугова од раније урадили смо неколико неопходних ствари за овај град иако смо знали да нису биле популарне.

Да ли је прошла 2019-та могла бити и боља. Јесте. Ипак, када погледам уназад мислим да је много добрих ствари урађено.

Обновили смо путеве до 12 села, уредили 70 улица, асфалтирали десетине и десетине километара путева, средили изградили километре нове водоводне и канализационе мреже и завршили стрељану коју Ниш чека више од 3 деценије. Увели смо у систем и суфинансирамо 6 приватних и 2 државна вртића, окончали највећи део припремних радњи за почетак градње фабрике за прераду отпадних вода, еxпо центра и мултимедијалне музичке дворане, а оно на шта смо посебно поносни, јесте изградња Научно технолошког парка, нове ламеле Електронског факултета, као и новог студентског дома чије завршетке очекујемо у првим данима пролећа следеће године.

Знам да је јака економија почетак сваког опоравка. Не можете имати нове вртиће, школе, путеве, јавни превоз – да не набрајам даље – уколико немамо јаку економију.
Из разговара са људима знам да је један од ретких датума који људи памте – дан када су се запослили. Иако је у протеклих неколико година скоро 16 000 Нишлија добило посао нисмо ту стали.
Сада је сигурно да нам долази кинески инвестор Xингyу који ће у својим погонима отворити, само у првој фази, више од 1000 радних места и где ће бити посла за стотине наших суграђана.

За Ниш као универзитетски град следећа година ће бити година промена. Отворићемо научно технолошки парк који смо изградили уз подршку Председника и Владе Србије. Захваљујући томе очекујемо не само да младе задржимо у нашем граду већ да они допринесу даљем развоју нашег града.
Нећемо стати ни са асфалтирањем улица – ни у градском ни у сеоском подручју. Биће још нових вртића у Новом селу и Брзом броду.

Планова за Ниш је много – жеља још и више. Уз вашу помоћ – испунићемо их. Ноћас – радујмо се празницима. Радујмо се једни другима.

Желим вам пуно здравља и личне среће у Новој 2020 години.

Живели!