Ниш богатији за 1600 стабала белог јасена

Vesna11 децембра, 20201min280
DSC01484
DSC01501
DSC01495

Ниш ће бити богатији за 1.600 садница белог јасена у акцији „Посади свој хлад“ у којој учествују грађани, градска општина Палилула и ЈКП „Медиана“.

Грађанима Ниша наредних дана биће подељено 1.350 бесплатних садница белог јасена у времену од 10 до 14 сати у цвећарама ЈКП „Медиана“, онима који су се претходно пријавили за учешће у акцији.
У школским двориштима и на фудбалским игралиштима Канцеларија за младе градске општине Палилула засадиће 250 стабала овог дрвета.
Грађани који преузму саднице моћи ће да засаде бели јасен само у свом дворишту или на свом поседу, после садње имаће обавезу да се фотографишу поред стабла и фотографију пошаљу администратору акције.
Саднице су донација друштвено одговорних компанија, партнера који су се одазвали позиву да учестују у овој акцији Зеленог развојног центра из Сремске Митровице који већ пет година обележава Светски дан чишћења у Републици Србији.
Грађани уз садницу добијају упутство за садњу, таблу за уписивање свог имена, датума садње и имена партнера који је обезбедио садницу.