НИС-ови запослени у волонтерској акцији у Нишу

Mirjana Radić9 септембра, 20201min247
IMG_0386
IMG_0526
IMG_0554
IMG_0565

Караван програма „Заједници заједно“ компаније НИС наставио је да обилази здравствене установе широм Србије, које је компанија подржала у оквиру програма „Заједници заједно 2019“. Тако је 2. септембра станица каравана била Дом здравља Ниш где су волонтери НИС-а организовали акцију улепшавања простора Одељења дечје стоматологије. Како би посета најмлађих Нишлија стоматологу била што пријатнија, чланови Клуба волонтера НИС-а су занимљивим и сликовитим постерима оплеменили  простор ове медицинске установе. НИС је овој установи донирао средства за набавку две стоматолошке столице.

„Захваљујем компанији НИС која је донирала две стоматолошке столице, оплеменила овај диван  простор на Одељењу дечије превентивне стоматологије Дома здравља и обрадовала сву децу Ниша. Ова донација умногоме ће олакшати и унапредити рад наших лекара и стручног особља, али у исто време допринети да се наши најмлађи пацијенти осећају пријатно у новом амбијенту“, изјавила је Јасмина Лапчевић, специјалиста дечје превентивне стоматологије у Дому здравља Ниш.

Марија Јововић,  управница НИС-овог Аеро сервиса у Нишу и активни члан Клуба волонтера НИС-а, није крила задовољство због учествовања у овој акцији. „Драго ми је што  радим у компанији која ми је омогућила да будем део тима Клуба волонтера и што можемо да учинимо нешто боље и лепше за Дом здравља у Нишу. Надам се да ће ова акција бити мотив и другим колегама да се придруже и учествују у волонтерским акцијама, јер наше мало некоме значи много“, рекла је Марија Јововић.

Осим набавке савремене стоматолошке опреме за Дом здравља у Нишу, НИС је прошле године уложио укупно пет милиона динара у унапређење услова рада здравствених институција у којима се лече најмлађи у овом граду. Своју бригу и одговорност према Нишлијама, компанија је показала донацијом за набавку дијагностичког офтамолошког апарата Заводу за здравствену заштиту студената Ниш, као и набавком  три ЕКГ апарата и три инхалатора Заводу за хитну медицинску помоћ Ниш-а.

НИС већ 12 година активно улаже у развој локалних заједница и унапређење квалитета живота грађана широм Србије. До сада је кроз програм „Заједници заједно“ подржано више од 950 пројеката из различитих области вредних 1,2 милијарди динара. Само у Нишу, компанија је у сарадњи са локалном заједницом, до сада уложила 65 милиона динара и реализовала 73 пројекта који су унапредили живот грађана.