Неговање традиционално пријатељских односа са Русијом

NJ9 јуна, 20211min108
DSC08854
DSC08746
DSC08774
DSC08755
DSC08830
DSC08763
DSC08819
DSC08849
DSC08811
DSC08890
DSC08900

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је у Градској кући са Његовом екселенцијом амбасадором Руске Федерације Александром Боцан – Харченком о неговању традиционално пријатељских односа и унапређењу економске и културне сарадње, као и очувању меморијала на територији града Ниша који сведоче о заједничкој историји две земље.
Она је напоменула да су са Његовом екселенцијом разговарили о помоћи Српско-руског хуманитарног центра (СРХЦ) граду и околини у време елементарних непогода. Драгана Сотировски обавестила је Боцан-Харченка о радовима на уређењу парка испред Споменика погинулим совјетским војницима у Другом светском рату.
Повезивање Ниша и руских градова авиолинијама после пандемије и туристичка понуда Ниша је могућност за унапређење даље сарадње, констатовали су саговорници.
Боцан-Харченко је захвалио Граду Нишу и градоначелници на помоћи коју пружа запосленима СРХЦ који има искључиво хуманитарни циљ и хуманитарну сврху, као и на очувању меморијала који сведоче о заједничкој историји две земље и очувању сећања на те историјске догађаје.
Његова екселенција је указала на велике могућности привредне и културне сарадње и укључивању Ниша у разговоре у тим областима који се воде на билатералном новоу између Србије и Руске Федерације.
Наше разговоре о културној сарадњи врло брзо можемо претворити у живот, напоменуо је Боцан-Харченко.
У разговору су учествовали градски већник Ненад Станковић и председник Удружења српско-руског пријатељства и руских сународника „Наисус“ Ђорђе Јанковић.