НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ О ОГРАНИЧАВАЊУ ОKУПЉАЊА

Mirjana Radić17 марта, 20201min2189
grb-720x340

У складу са Закључком Владе Републике Србије којим су пооштрене мере које се односе на ограничење јавног окупљања на отвореном и у затвореном простору, члана 9. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији Града Ниша („Службени лист Града Ниша” бр 38/11) и на основу оцене и процене тренутне епидемиолошке ситуације у Граду Нишу, Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша, на ванредној седници (у ужем саставу) одржаној  17.03.2020. године, доноси:

 

 

Н А Р Е Д Б У

 

  1. Да се окупљања у затвореном и на отвореном простору ограничавају тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица са акцентом да се горе наведена површина односи искључиво на простор који је намењен за госте.

Власници свих ресторана, кафана, кафића, посластичара и башти су у обавези да испред објекта истакну укупан број лица која могу боравити истовремено унутар и ван тог објекта, придржавајући се притом свих мера заштите за спречавање ширења корона вируса.

Ова Наредба ступа на снагу од 18.03.2020. године, и траје до укидања ванредног стања.

 

 

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА НИША

 

 

                                                                                                                 КОМАНДАНТ

                                                                                                         Дарко Булатовић

Прилог: Оригинални текст Наредбе