„Музички едикт“, заједничка промоција Града Ниша

NJ18 јуна, 20211min208
DSC00630
DSC00537
DSC00567
DSC00519
DSC00551
DSC00602
DSC00584

Одржавањем Међународног фестивала духовне музике „Музички едикт“, на коме учествује 14 хорова из осам земаља,  Ниш после једног тешког и кризног периода, отвара своја врата за долазак гостију из целог света, речено је на конференцији за новинаре на коме су говорили представници Града Ниша и нишке епархије.

Градска већница Адриана Анастасов истакла је снажну подршку Града Ниша значајном фестивалу који је шанса заједничког представљања и промоције града.

Град Ниш и Туристичка организација Ниша представиће гостима богато културно-историјско наслеђе, најавила директорка те организације Драгана Петковић.

Протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић рекао је да фестивал почиње на дан славе Саборног храма 20. јуна и да траје до 23. јуна, као и да ће гости наступати у Нишу, али и у неким другим градовима.

Он је истакао да фестивал подржава Град Ниш и Министарство културе Републике Србије. Концерт духовне музике биће одржан и у Београду.

Директор Савета фестивала Сара Цинцаревић је поручила да певач мора да пева без обзира на време и изазове додавши да се фестивалом отварају нови мостови сарадње.

На фестивалу учествују хорови из Србије, Грузије, Бугарске, Албаније, Украјине, Пољске, Румуније, САД и Летоније.

Седми фестивал духовне музике који се одржава бијенално, организује се под покровитељством Његове светости патријарха српског Порфирија и уз благослов Његовог преосвештенства епископа нишког Арсенија.