За нишке пољопривреднике 70 милиона динара из градског буџета

MM9 септембра, 20211min105
1
2
3
4
5
6
7
8

Из градског буџета нишким пољопривредницима је на располагању 70 милиона динара за субвенционисање њихове делатности што је више у односу на претходни период, оцењено је у разговору градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и помоћника министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александра Богићевића у Градској кући.

У разговору у коме је на свеобухватан начин сагледано стање у пољопривреди у нишком крају присуствовали су градски већник Слободан Ранђеловић и представници Пољопривредне саветодавне и стручне службе.

Саваки пољопривредни произвођач који се пријавио за субвенције прошао је ригорозну контролу и снимање фактичког стања његовог пољопривредног газдинства и производње, рекао је Ранђеловић.

Богићевић је оценио да је у Нишу учињен помак у пољопривредној области и  у разговору посебно истакао проблем недостатка прерађивачких капацитета.

Земља смо која највише извози сировину, а знамо да је прерађени производ скупљи и да доноси већу добит, рекао је Богићевић.

Он је напоменуо да на подизању прерађивачких капацитета морају заједно да раде Влада Србије, Министарство и јединице локалне самоуправе.