Заштита билетарнице код Ћеле куле муралима

NJ11 новембра, 20201min428
DSC05865_fhdr
DSC05876
DSC05882
DSC05916
DSC06008
DSC05908_fhdr
DSC05972
DSC05933
DSC05912
DSC05976_fhdr

 

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски посетила је активисте Радне акције “Делијски вис” који раде на сређивању билетарнице код Ћеле куле чији су зидови били исписани непримереним графитима за један споменички комплекс великог историјског значаја.

Зидови су окречени и биће заштићени муралом са мотивима Боја на Чегру, споменика чегарским јунацима, Стевана Синђелића и споменика Ћеле кула, рад академског сликара Саве Мишића.
“Надам се да ћемо на овај начин спречити хулигане који се иживљавају на споменицима културе”, рекла је градоначелница и најавила да ће град за наредну годину предвидети средства која ће бити употребљена за осветљење комплекса од ушћа Габровачке реке у Нишаву до споменика Ћеле кула.
Она је приметила да је иницијатива Радне акције “Делијски вис” пример како заједно можемо да урадимо нешто добро за град и грађанство и позвала и друга предузећа и установе културе да следе овакве примере.
Активисти Радне акције “Делијски вис” су осим кречења зидова билетарнице, очистили цео простор, поправили мост преко Габровачке реке, офарбали клупе, а акцији се прикључио и директор ЈКП “Медијана” Драгослав Павловић.
Иницијативу Радне акције “Делијски вис” подржали су град и Народни музеј, а са овог места је поручено да ће свака добра идеја наићи на одобравање и помоћ града, градских институција и организација.