Завршни радови на асфалтирању Дерокове улице

MM21 октобра, 20211min180
DSC03000
DSC02800
DSC03164
DSC02759
DSC03161
DSC03225
DSC03012
DSC02737
DSC03047
DSC02926

Завршне радове на асфалтирању Дерокове улице обишла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски са председником градске општине Црвени крст Мирославом Милутиновићем и сарадницима где је разговарала са суграђанима и радницима ангажованим на изградњи те улице.

Дерокова улица је рађена плански, претходно су решени имовинско-правни односи, изграђена водоводна и канализациона мрежа.

Полако сређујемо овај део града. У близини је школа, изградили смо ту у Подвинику станове за избегла и расељена лица. Одређујемо приоритете у складу са захтевима грађана и на основу њиховог указивања на неке раније проблеме, рекла је градоначелница Ниша.

Према њеним речима, почела је изградња улице код школе у Брзом Броду, припрема се терен за санацију путног правца од Островице до Равног Дола. Прилази појединим сеоским гробљима биће санирани, а ускоро почиње и изградња амбуланте у Брзом Броду.

Милутиновић је истакао да је осим изградње Дерокове улице, у насељу решено још пет околних улица гребаним асфалтом, да је завршено асфалтирање пута који повезује четири села, да је пуно урађено на изградњи и уређењу комуналне инфраструктуре у насељу Шљака.

Вршилац дужности  директора Дирекције за изградњу града Зоран Прокић рекао је да је Дерокова улица дужине 850 метара и да се гради у пуном профилу.

Са градоначелницом Ниша завршне радове на изградњи Дерокове улице обишли су градски већник Ненад Станковић и руководство Завода за урбанизам.