Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Египта у посети Нишу

MM25 јула, 20211min160
1 (2)
1
2
11
3
4
5
6
7
9
8
10

После сусрета и договора градоначелнице Ниша Драгане Сотировски са амбасадором Египта у Србији Његове екселенције  Амра Алгувејлија половином јуна ове године, делегација Јужног Синаја и Амбасаде Египта стигла је у Ниш где су првог дана боравка посетили археолошко налазиште Медијану, обишли Облачинско језеро, Нишку Бању, Институт „Радон“ и споменик Ћеле кулу.

У делегацији Јужног Синаја налазе се власници највећих ланаца хотела у Шарм ел Шеику и околини.

Са великом пажњом су саслушали представљање археолошког налазишта и упознали се са  радовима на Медијани који су у току.

Пробали су облачинску вишњу и видели засаде тог воћа. Веома су заинтересовани за сарадњу са бањским центрима, за здравствени туризам и изградњу хотела, рекла је градоначелница Ниша.

Она је истакла да су гости изразили заинтересованост да један део наших тргова и паркова уреде, да уложе свој новац и да то буде парк пријатељства између Србије и Египта.

Сутра ћемо потписати Протокол о сарадњи у области здравства, туризма, културе и других области са којима овај део Србије може да нас међусобно повезује. Делегација египатске регије и Амбасаде Египта сусрешће се са туристичким радницима и домаћим привредницима, као и са руководством „Аеродроми Србије“ у Регионалној привредној комори, најавила је Драгана Сотировски.

Гувернер Јужног Синаја и високи државни званичник Египта Халет Фуда изразио је одушевљење оним што је видео и чуо о Нишу.

Са градоначелницом Ниша и гостима у обиласку и посетама учествовали су градска већница Адриана Анастасов, градски већник Ненад Станковић, вршилац дужности директора Туристичке организације Ниша Драгана Петковић, председник градске општине Нишка Бања Душан Живковић и представници Народног музеја