Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Египта у Научно-технолошком парку

MM26 јула, 20211min204
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Египта са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски и њеним сарадницима посетила је Научно-технолошки парк где се упознала са начином функционисања организације, а затим је посетили и неколико компанија у Научно-технолошком парку који је регионални центар за динамични развој иновативног научног и технолошког предузетништва и освајање високих и напредних технологија.

Директор Научно-технолошког парка Милан Ранђеловић представио  је гостима експонате у Музеју индустријске и технолошке баштине из времена када је Ниш био град електронике.

Чланови делегације су изразили заинтересованост за оснивање једног мини научно-технолошког парка у Шарм ел Шеику у склопу тамошњег универзитета уз стручну подршку Научно-технолошког парка  и Универзитета у Нишу.

Настављени су разговори о размени студената започети потписивањем документа о сарадњи два града и две стране сагласиле су се да размотре могућност да наша два студента студирају на њиховом универзитету на инжењеријским факултетима о њиховом трошку, а да њихова два студента о нашем трошку буду студенти нишких техничких факултета.

Разговорима су присуствовали градски већник Ненад Станковић и помћница градоначелнице за међународну сарадњу Јована Митић.

Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Египта свој боравак у Нишу завршила је обиласком Научно-технолошког парка.