ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА

DM17 марта, 20201min811

 

Градоначелник Дарко Булатовић обишао је претходне ноћи главну и приградску аутобуску станицу у Нишу као и гараже превозника како би се уверио да ли се спроводи наредба Штаба за ванредне ситуације Града Ниша о обавезној дезинфекцији возила јавног градског превоза и путничких терминала.
Екипе Специјалистичког ветеринарскопг инстититута, специјалним препаратима, нешкодљивим за људе, дезинфиковали су аутобуску станицу и сва возила у гаражама која се користе за превоз путника у Нишу, а то ће се, како је речено, наредних дана, радити и на осталим високофреквентним местима у граду, као један од видова борбе за сузбијање епидемије корона вируса у Нишу.
“Наредних дана редовно ћемо дезинфиковати и пијаце, шеталишта, пешачке зоне….сва места важна за наше суградјане. Град ће, са своје стране, учинити све да се у највећој могућој мери спречи ширење вируса и епидемија задржи под контролом. Наравно, у томе нам је потребна и помоћ и сарадња грађана који су дужни да дисциплиновано поштују све мере и препоруке државниј органа као и градског штаба за ванредне ситуације”, поручио је Градоначелник Булатовић.