Венчања од данас у Официрском дому

MM16 јула, 20211min153
1
2
3
4
5
6
7
8
9

У Официрском дому, у свечано опремљеном и уређеном простору, данас ће бити организоване прве церемоније венчања. Свечано место где ће младенци изговорити судбоносно да обишла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима.

Младенци ће своје судбоносно да изговарати у Официрском дому, историјски важном месту где је у време Вeликог рата заседала Народна скупштина Србије, уз звуке композиције „Свадбени марш“ Феликса Менделсона, у свечаној сали и пред матичарима у свечаним униформама са лентом у бојама заставе Републике Србије.

Ово је историјско место где ће данас бити уписани први младенци који су склопили брак, амбијент је свечан, а и матичари ће својим изгледом и новим униформама на прави начин репрезентовати Град Ниш, рекла је градоначелница Ниша.

Она се уписала у књигу утисака и пожелела будућим младенцима срећу, берићет, здравље и пуно деце.

Вршилац дужности начелнице Управе за органе града и грађанска стања Марина Јанковић рекла је да је градоначелница препознала значај матичне службе као интегралног дела управе и захвалила на разумевању за потребе те службе.

Координатор матичне службе Хелмина Пејовић истакла је да се матичари радују новом простору и новим униформама у којима ће се осећати сигурније на самој церемонији венчања.