Амбасадорка Аустралије у Нишу

MM3 августа, 20211min211
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски сусрела се у Градској кући са Њеном екселенцијом амбасадорком Аустралије у Србији гђа Рут Стјуарт са којом је разговарала о унапређења сарадње Ниша са Амбасадом Аустралије и са градовима у Аустралији.

Сагласиле смо се да су интензивнији контакти са аустралијском заједницом у Србији и српском заједницом у Аустралији, као и међусобно повезивање ИТ сектора, области са највише потенцијала у даљем унапређењу  сарадње две стране. Културна и научна сарадња су области које су такође биле тема нашег разговора, рекла је градоначелница Ниша.

Њена екселенција Рут Стјуарт се посебно интересовала за пословну климу у Нишу и могућностима сарадње. Прихватила је предлог Драгане Сотировски да посети Научно-технолошки парк, који није био предвиђен протоколом, како би се упознала са развојем иновативних технологија и компанијама које тамо раде.

У Официрском дому биће отворена изложба „Еволуција – Маске Торенсовог мореуза“ коју Амбасада Аустралије у Београду организује у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Ниша.

Становници крајњег севера Аустралије који живе на острвима у Торенсовом мореузу израђују оригинално декорисане маске које су огледало традиције и духовности тог подручја. Изложба је отворена до 18. августа.