Амбасадори и представници амбасада фракофоне групе земаља у Нишу

MM18 новембра, 20211min139
DSC01689
DSC01632
DSC01137
DSC01103
DSC01072
DSC01106
DSC01067
DSC01177
DSC01172
DSC01184

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима разговарала је у Градској кући са амбасадорима и представницима амбасада фрнкофоне групе земаља о сарадњи у области економије, туризма, образовања и културе.

Учесници су се сагласили да је састанак био плодотворан, богат идејама и предлозима о будућој сарадњи и повезивању Ниша и градова франкофоне групе земаља.

Био је то веома важан састанак за Ниш са кога су потекли конкретни предлози о унапређењу сарадње са Египтом, Мароком, Тунисом, Камбоџом, ДР Конго, Гвинејом и Француском, рекла је градоначелница Ниша.

Историјом смо повезани са Бизертом у Тунису, добили смо позив да учествујемо на економском самиту привредника који организује Мароко, наши суграђани ће ускоро моћи да виде мароканске филмове у Нишу преведене на наш језик, навела је она.

Желимо да вратимо стране студенте у још већем броју у Ниш на студије и унапредимо размену студената и са географски удаљенијим земљама, истакла је Драгана Сотировски.

Планирамо промоцију наших туристичких потенцијала, као и културну размену о чему су учесници састанка постигли пуну сагласност, напоменула је градоначелница Ниша.

Амбасадор Египта Амр Агувејли, земље која председава франкофоном групом земаља, захвалио је на пријему и оценио да је састанак био веома успешан и да је постигнута пуна сагласност о плану сарадње у 2022. години са Франкофонијом као међународном организацијом и о билатералној сарадњи и повезивању Ниша и градова земаља франкофоне групе.