Аеродром нераскидиви део града

MM11 октобра, 20211min159
01
02
03
04
05
06
07
08
09

Свечаном академијом у Нишу је обележана годишњица постојања Аеродрома „Константин Велики“ на којој је истакнуто да захваљујући подршци Владе Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре аеродром у Нишу не само да опстаје, већ и да има сигурну будућност.

Прошло је 35 година од када су полетели авиони са путницима са писте „Константина Великог“. Датум отварања аеродрома je историјска прекретница у развоју нашег града, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски обраћајући се руководству ПД „Аеродроми Србије“ и високим званицама на обележавању годишњице где је у име Града Ниша примила плакету за допринос града развоју аеродрома.

Повезани смо са светом аеродромом, ауто-путевима, ускоро и модерном железницом захваљујући највишем државном руководству. Недавно је председник Александар Вучић рекао да је Ниш за Србију јако важан, да је велика раскрсница путева не само Србије већ и овог дела Европе, истакла је она.

Према њеним речима, такве шансе се не пропуштају. Оне се на најбољи начин користе када радимо заједно као тим.

Честитајући годишњицу, она је упознала присутне да се и данас заједно са директором ПД „Аеродроми Србија“ боримо да Ниш добије важне авио-линије до Шарм ел Шеика, Истанбула и Москве.

Директор ПД „Аеродроми Србије “Михајло Здравковић истакао је да у развој аеродрома држава и ресорно министарство улажу 20 милиона евра, више него икада до сада.

На аеродрому увек радимо на проширењу капацитета и припремамо изградњу нове терминалне зграде, реконструкцију постојеће и изградњу новог контролног торња, навео је Здравковић и додао да ће проширењем капацитета аеродром имати и услугу сервиса и поправке авиона.

На свечаности је приказан филм о аеродрому од осниванја до данас, а институцијама и појединцима су за допринос развоју аеродрома уручене плакете.