ДЕЛЕГАЦИЈА КРИЗНОГ МЕНАЏМЕНТА БЕЧА У ПОСЕТИ НИШУ
27. 04. 2010
ДЕЛЕГАЦИЈА КРИЗНОГ МЕНАЏМЕНТА БЕЧА У ПОСЕТИ НИШУ

Делегација Кризног менаџмента Града Беча састала се са градоначелником Ниша Милошем Симоновићем и представницима нишког кризног менаџмента како би се наставиле активности на успостављању сарадње на пољу реаговања у ванредним ситуацијама.


Сарадња са градом Бечом на пољу реаговања у кризним ситуацијама започела је пре шест година, а делегација Ниша посетила је аустријску престоницу маја прошле године.


Градоначелник Симоновић је истакао да је кризни менаџмент веома битан за функционисање сваког већег града, а да је бечки кризни менаџмент узор са великим искуством.


- Град Ниш је завршио Стратегију безбедности, а дефинисан је као регионални центар за реаговање у ванредним ситуацијама. Сигуран сам да ће искуство које нам преноси Град Беч бити изузетно корисно у имплементацији Стратегије безбедности Града Ниша и новог закона о ванредним ситуацијама, рекао је градоначелник Симоновић.
Након усвајања Стратегије безбедности Града Ниша, које се очекује до краја јуна месеца, и потписивања Протокола о сарадњи у кризном менаџменту Ниша и Беча, треба очекивати пријем Града Ниша у Асоцијацију безбедних градова Европе, што значајно повећава рејтинг Града Ниша за стране инвеститоре.


Након састанка са градоначелником Ниша, делегација Града Беча посетила је и Завод за хитну медицинску помоћ и ватрогасну јединицу нишке полиције.