ГРАД НИШ НАБАВИО РАКЕТЕ ЗА ПРОТИВГРАДНУ ЗАШТИТУ
23. 07. 2013
ГРАД НИШ НАБАВИО РАКЕТЕ ЗА ПРОТИВГРАДНУ ЗАШТИТУ

Град Ниш је преко Управе за пољопривреду и развој села извршио набавку 49 пројектила за противградну заштиту који су данас, у виду донације, предати Министарству унутрашњих послова - Управи за ванредне ситуације.


Иако набавка ових ракета није у надлежности локалне самоуправе, руководство Града Ниша је морало да реагује и набави пројектиле јер су готово све залихе потрошене приликом недавног јаког дејства противградне одбране.


''На жалост, веома мали број наших пољопривредника осигурава своју имовину и засаде тако да је организовано дејство противградне службе једини вид одбране од ове елементарне непогоде. Због недостатка ракета ту одбрану нисмо могли да гарантујемо нашим суграђанима, тако да смо морали да пронађемо начин да 1,7 милиона динара наменимо за набавку ракета. На овај начин смо успели да 12 ракетних станица снабдемо пројектилима који гарантују одбрану од града до краја сезоне'' - рекао је начелник Управе за пољопривреду и развој села Саша Стоиљковић и додао ''Свака ракетна станица сада располаже са по 7 пројектила и сигуран сам да ће у случају потребе наша противградна служба благовремено дејствовати и успети да сачува имовину наших пољопривредника и осталих суграђана''.