ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У РЕАГОВАЊУ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА СА БЕЧОМ
24. 09. 2010
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У РЕАГОВАЊУ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА СА БЕЧОМ

Делегација Града Ниша коју је предводио члан Градског већа Жарко Ранковић потписала је у Бечу Споразум о сарадњи у области заштите од катастрофа и кризног менаџмента између надлежних служби градова Беч и Ниш.

 

Овај споразум предвиђа размену искустава у раду ватрогасних служби, хитне помоћи, заштите од катастрофа и управљања у ванредним ситуацијама. Бечки и нишки стручњаци у овим областима редовно ће одржавати контакте и заједничке вежбе, како би размена информација била што ефикаснија. Као једна од првих активности предвиђених овим споразумом јесте долазак екипе аустријских ронилаца на обуку у нишку ватрогасну јединицу.


У складу са Стратегијом безбедности Града Ниша, која је постала узор за све локалне самоуправе у Србији, Град Ниш уврштен је у мрежу безбедних градова Европе, а промоција нашег града у овој организацији очекује се на лето наредне године на међународној конференцији у Израелу.


У циљу промоције Стратегије безбедности Града Ниша, на Тргу краља Милана 30. септембра, са почетком у 11 часова одржаће се показна вежба на којој ће учествовати припадници Полицијске управе Ниш, Сектора за ванредне ситуације, жандармерије, Завода за хитну медицинску помоћ, Црвеног крста и градских јавно комуналних предузећа, на којој се очекује присусво великог броја високих званица из земље и иностранства.