Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и министар омладине и спорта Вања Удовичић честитали Дан студената онима који студирају на Универзитету у Нишу


Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовали су свечаној академији поводом Дана студената Универзитета у Нишу. Они су пожелели да студенти и даље вредно уче и постужу добре резултате јер су управо млади највреднији сегмент друштва и једини гарант добре будућности.

Фонд за младе таленте Републике Србије од 2014. године стипендирао је 8601 ученика средњих школа и студената за студије у земљи и иностранству. Потписано је више од 20 споразума о сарадњи са компанијама и институцијама у земљи, а 950 стипендиста учествовало је у програмима обука и радионицама Фонда. У последње две године повећан је број стипендиста за студије у Србији са 1000 на 1250 , а повећан је и износ стипендија.

Иначе, за Дан студената у Нишу узет је 22.март, дан када су пре 76 година, на антифашистичкој конференцији студенти Ниша први пут показали да представаљју ешалон у одбрани слободе и да су увек први дизали свој глас против неправде.