POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE 7. JULA

Počela je rehabilitacija kolovoza u ulici 7. jula, od raskrsnice sa ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog od početka Bulevara Nemanjića. Zbog toga je i saobraćaj preusmeren u jednu kolovoznu traku, a saobraćaj reguliše policija, kako bi se izbegle veće gužve, posebno u jutarnjim i popodnevnim špicevima.
Gradonačelnik Darko Bulatović, koji je danas obišao radove, rekao je da je predviđeno da radovi na ovom Bulevaru budu okončani u narednih pet dana, a mašine se odmah nakon toga sele u ulicu Vojvode Tankosića, kod Doma Zdravlja, kojoj je, takođe, neophodna hitna sanacija.

Radovi u ove dve ulice finansiraju se sredstvima iz republičkog budžeta, kao i radovi na Bulevaru Nikole Tesle i još nekoliko ulica u gradu, rekao je gradonačelnik.
Dodela stipendija talentovanim sportistima

Na svečanosti u Gradskoj kući uručene su stipendije najboljim mladim sportistima grada Niša.

Stipendije se isplaćuju svakog meseca, a predsednik komisije koja je sprovela konkurs bio je prof.dr Milovan Bratić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je dobitnicima ugovore o stipendiranju.

„Često smo na meti kritika ,jer ovaj grad puno ulaže novca u sport ,ali smatramo da je to ulaganje u budućnost i da uloženo sportisti vraćaju na pravi način ,rekao je gradonačelnik Bulatović i najavio isplatu svih zaostalih stipendija za danas,a zatim nadalje utvrđenom mesečnom dinamikom.

 Komisija je ocenila da ove godine od prijavljenih kandidata njih 60 ispunjava uslove,što je ukupno 9 sportista više u odnosu na prošlu godinu.

Ovo samo potvrđuje da su kandidati za gradske stipendije bili uspešni na sportskim terenima, da su ispunili očekivanja svojih klubova, trenera i grada Niša.
Dragan Bošković laureat nagrade “Branko Miljković”

 

 

Nagrada za najbolju knjigu pesama u 2018. godini “Branko Miljković” koju dodeljuje Grad Niš  uručena je večeras za zbirku pesama” Ave Maria! “pesniku Draganu Boškoviću.

 

Nagradu je autoru uručila većnica resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski.

 

U obrazloženju žirija navodi se da su imali “složen zadatak da se opredele za najbolju knjigu pesničke produkcije prethodne godine” jer je na konkurs stiglo više od 150 pesničkih knjiga.

 

Poema Dragana Boškovića svojim inventivnošću i lucidnošću otvara nove prostore srpske poezije. Kao dostojan nastavak predhodne knjige The Clash, ona predstavlja svojevrsan amalgam naučenog, pročitanog i doživljenog koji se prožimaju na svim nivoima teksta – kažu iz Niškog kulturnog centra.

 

Dragan Bošković je pesnik i redovni profesor savremene srpske književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Objavio je sedam naučnih monografija, a poeziju objavljuje od 1995. godine u časopisima i zbornicima.

 

Učesnik je mnogih festivala poezije, pesničkih manifestacija, a njegove objavljene knjige su: Odisej, Vrtoglavica, laž i Vavilon od kartona, U jednom telu, Isaija, Otac, The Clash, Ave Maria, Bogurodžica.

 

Poezija mu je prevođena u časopisima na ukrajinski, poljskom, češkom,slovenačkom, španskom i japanskom jeziku.

 

Dobitnik je pesničkih nagrada Matičev šal (1999), Brankova nagrada (1999) i Branko Čopić (2005).