50 godina srpsko-norveškog društva

U Oficirskom domu u Nišu obeleženo je 50 godina srpsko-norveškog društva.
Svečanosti je prisustvovala u ime Grada Niša pomoćnica gradonačelnika Marina Kostić, koja je pozdravila prisutne, a hor muzičke škole “dr Vojislav Vučković” izveo je prigodan muzički program sa himnama Srbije i Norveške.
Predsednik ovog društva Zoran Petrović inače odrastao u porodici interniraca, govorio je o velikom prijateljstvu dva naroda.
Cilj srpsko – norveškog društva je da širi prijateljstvo između dva naroda koje datira još od vremena drugog svetskog rata, kada je na hiljade Srba bilo u nacističkim logorima u Norveškoj gde su naišli na ogromno priateljstvo i podršku od strane norveškog naroda.
Takođe društvo se angažuje na prezentaciji srpske kulture, tradicije i istorije u Norveškoj, organizovanju kontakata srpskih i norveških porodica i uzajamnog prihvata, organizovanja studijskih boravaka učenika i studenata u oba smera, organizacija poslovnih kontakata srpskih i norveških privrednika i kontakata opština Norveške sa opštinama u Srbiji.POČELI ZAVRŠNI RADOVI U POPOVCU

          Žitelji ulice Mileta Đurđanovića, jedne od najvećih i najvažnijih ulica u Popovcu do kraja meseca dobiće asfalt. U prethodnoj fazi završena je izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže, a sada su u toku pripremni radovi za presvlačenje kolovoza, čime će biti rešeni dugogodišnji problemi meštana.

          Gradonačelnik Darko Bulatović koji je danas obišao gradilište, poručio je da Grad ne pravi, i ne sme da pravi nikakvu razliku između radova.

          ”Nije bitno da li su u pitanju ulice i bulevari u gradu, ili kanalizacija, vodovod ili asfaltiranje u selima. Sve je jednako važno, i realizaciji svakog projekta i u gradu i u selu prilazimo sa istom odgovornošću i sa namerom da se izađe u susret građanima i reše njihovi problemi, bez obzira u kom delu Niša žive”, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović u razgovoru sa meštanima Popovca.
ASFALTIRANJE BULEVARA NIKOLE TESLE I KOMRENSKE PETLJE

Rekonstrukcija Bulevara Nikole Tesle je u punom jeku. Putari kompanije Trejs angažovani su na asfaltiranju završnog sloja asfalta na Bulevaru. Juče je završena desna kolovozna traka na deonici od raskrsnice sa Bulevarom Heroja sa Košara do ulice Aleksandra Medvedeva, a sledi i asfaltiranje pravca ka izlazu iz grada. Nakon toga, kako je rekao gradonačelnik Bulatović, nastaviće se radovi na rehabilitaciji kolovoza i ka Mostu mladosti, a paralelno sa tim, na toj deonici, počinje izgradnja  i kanalizacionog kolektora za potrebe Naučno-tehnološkog parka i novog Studenstkog doma.

Istovremeno radi se i na rekonstrukciji kolovoza na severnom ulazu u grad sa Autoputa, kod komrenske petlje do uključenja na Bulevar 12. februara. Bulatović je rekao da je zamena završnog asfaltnog sloja bila neophodna jer je kolovoz bio u veoma lošem stanju, i ostavljao je izuzetno loš utisak na sve koji dolaze u Niš.

Prema njegovim rečima, radovi će biti završeni u najkraćem mogućem roku, do kraja ovog vikenda, a takav princip rada biće primenjen i na svim ostalim saobraćajnicama čija izgradnja počinje ovih dana, kako bi obustave i izmene režima saobraćaja u gradu trajale što kraće.