Номинације за спортисту године Града Ниша

У Градској кући данас је одржана конференција за новинаре поводом 40.јубиларног издања избора спортисте године Града Ниша.
Секција спортских новинара Ниша у сарадњи са градом и истакнутим спортистима доделиће 20. децембра у ресторану „Бољи живот 2“ награде најбољима.
Председник жирија ове године била је Лидија Михајловић осмострука добитница награде за спортисту године града и легенда српског стрељачког спорта.
Душан Јоцић председник Секције спортских новинара Ниша објавио је  номинације у три категорије,за најбољег младог спортисту,најбољи спортски колектив и најбољег спортисту.
Када су у питању млади спортисти ове године кандидати су Владана Вујовић и Марија Стојковић из женског кошаркашког клуба Студент,затим млади пливач Андрија Петковић и фудбалер Радничког Лазар Ранђеловић.
Номиновани спортски колективи за главну награду су РК Наиса,РК Железничар и ФК Раднички, а када је реч о главној награди најбољи спортиста Ниша,за ову награду номиновани су Стеван Сретеновић члан РК Железничар, Никола Стефановић члан стреличарског клуба и Сташа Гејо репрезентативка Србије у слободном пењању.
За најбоље спортске новинаре у овој години одлуком чланова секције проглашени су Драган Панајотовић и Бранислав Игњатовић.
На церемонији доделе награда поред традиционалних признања биће додељене и специјалне награде заслужним појединцима.