Dan bez automobila

  • IMG-023e73ec6d21e4d9fbfcba5e24e10ed2-V
  • IMG-297d09ebf4459146a9c921fe9dacf2ef-V
  • IMG-bb91ad8234bba5a85a05b3832f362680-V
image_pdfimage_print

U okviru Evropske nedelje mobilnosti Grad Niš je, kao i prethodnih godina, uzeo aktivno učešće u međunarodnoj kampanji čiji je moto ove godine „Kombinuj i kreći se“.

Cilj je da se kroz promotivne manifestacije i sprovođenje mera učini pokušaj da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

 Ovim povodom održana je  manifestacija „Dan bez automobila“ pa su ulice Vožda Karađorđa i Generala Milojka Lešjanina bile zatvorene  na potezu od „Ureda“ do „Suda“.

Učešće na manifestaciji su uzeli brojni  sportisti kao I deca  predškolskog i školskog uzrasta;

 U ime Grada Niša prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur, a zatim je održana rekreativna biciklistička vožnja od Trga Kralja Milana, ulicama Stefana Prvovenčanog, 7. juli i Bulevar Nemanjića do Doma zdravlja, ulicom Vojvode Mišića do raskrsnice Crveni pevac i ulicom Vožda Karađorađa nazad do Trga Kralja Milana.

 Na zvaničnom otvaranju manifestacije, pored zamenika gradonačelnika prisutnima su se obratili  Joakim Vaern, zamenik ambasadora Švedske u Srbiji i Klara Danilović, savetnica za oblast urbanizma i stanovanja u Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizovali su EU info Kutak I Grad Niš.

Možda Vas zanima i sledeće...