БУЛАТОВИЋ И БАНЂУР ОБИШЛИ ГРАДИЛИШТА

Градоначелник Дарко Булатовић и заменик Градоначелника Милош Банђур обишли су данас радове на реконструкцији Булевара Цара Константина код Брзог брода и будући спортски комплекс Ровче.

Радови на реконструкцији Булевара Цара Константина који су везани и за отварање фабрике Цумтобел на простору некадашњег Виноградарског института, у пуном су јеку и биће завршени до 28. септембра када ће фабрика бити званично отворена.

”Због тога смо ту. И бићемо свакога дана, ако треба, како би смо пратили динамику и помагали у отклањању евентуалних проблема, јер се Уговор мора испоштовати и сви радови морају бити окончани на време”, рекао је градоначелник Булатовић и додао да иако проблемаима, пре свега, са поџемним водовима, све се у ходу отклања, препројектује и радови се настављају.

И заменик градоначелника Милош Банђур сматра да је ово један од најважнијих пројеката у граду и да ће Нишлије врло брзо добити две нове фабрике са више од 2000 нових радних места, али и модернији  булевар, кружне токове, бициклистичку и пешачку стазу, што све чини да је Ниш једно велико градилиште.

Када су радови у Ровчету у питању, ту су у току завршни радови. Тренутно се поставља подлога од тартана на  теренима за мале спортове. Уређене су и свлачионице испод трибина, а тренутно се ради и на уређењу пешачких стаза и осветљењу.

Како је рекао Градоначелник Булатовић, ово је инвестиција која ће значајно унапредити спортске садржаје Ниша, а простор који је до пре само шест месеци био сметлиште и ругло претворити у један од најлепших делова града, што древна нишка тврђава и њена околина и треба да буду.

Милош Банђур је подсетио да је ово само завршетак прве фазе обимног пројекта ревитализације нишке тврђаве који финансира министарство трговине и туризма. Прва фаза укључивала је сређивање летње позорнице, стаза изнад ње и Ровчета, док ће се у наредној радити на уређењу бедема и унутрашњости тврђаве, што ће допринети да овај древни споменик постане препознатљив симбол Ниша и место које ће привлачити туристе из целог света.