LIVADSKA ULICA U NOVOM SELU DOBILA ULIČNU RASVETU

Svega desetak dana je radnicima JKP Parking servis bilo potrebno za realizaciju dogovora Gradonačelnika Darka Bulatovića i žitelja Livadske ulice u Naselju 9. Maj, koja je postala poznata kao jedna od poslednjih na teritoriji Grada Niša koja nema uličnu rasvetu.

U tih nekoliko dana postavljene su nove bandere, dovedena struja i priključene ulične sijalice, tako da meštani ovog dela Novog sela više neće morati da put do svojih kuća pronalaze uz pomoć svetiljki i baterijskih lampi.

Gradonačelnik  je naglasio da je ovo početak otklanjanja godinama nagomilavanih komunalnih problema koji muče stanovnike, ne samo  ove, već i  velikog broja drugih ulica u ovom prigradskom naselju, i za čije rešavanje niko, u prethodnih tridesetak godina, nije imao ni volje ni razumevanja. On je rekao da će za nekoliko nedelja biti završeni i projekti   rekonstrukcije vodovodne mreže u ovoj i još dvadesetak ulica u naselju, i da će radovi na zameni cevi početi sa prvim lepim danima naredne godine.

Vršilac dužnosti direktora niškog vodovoda Igor Vučić, koji je zajedno sa direktorom Parking servisa Dejanom Dimitrijevićem i Gradonačelnikom Bulatovićem sinoć obišao radove i razgovarao sa žiteljima ove ulice, rekao je da će umesto jednog zajedničkog vodomera završetkom tog projekta, sva domaćinstva dobiti sopstvene vodomere u dvorištu, i da će briga o održavanju sekundarne mreže, kao i otklanjanje eventualnih havarija i gubitaka na vodovodnj mreži preći u nadležnost JKP Naisus.

Meštani Livadske ulice, prezadovoljni su, kako kažu, brzinom kojom je rešen problem sa uličnim osvetljenjem. Oni su se zahvalili se Gradonačelniku i njegovim saradnicima na trudu koji su uložili da i u ovaj deo grada stignu osnovni standardi, što ulično osvetljenje i svakako jeste, uz nadu da će i obećanje vezano za zamenu vodovodne mreže biti vrlo brzo ispunjeno.