NIŠ DOMAĆIN AMBASADORIMA I PREDSTAVNICIMA OPŠTINA I GRADOVA SRBIJE PROMOVISAN DEČIJI MUZIČKI FESTIVAL „SRBIJA U RITMU EVROPE“ ČIJI ĆE DOMAĆIN BITI GRAD NIŠ

image_pdfimage_print

Grad Niš juna ove godine biće domaćin najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“. Niški srednjoškolci i osnovci koji su prošle godine, predstavljajući Tursku, pobedili na ovom takmičenju u naš grad dovešće takmičare iz 22 grada Srbije koji će na jezicima 22 evropske zemlje pevati i takmičiti se za ovogodišnje priznanje. Aktuelni pobednici-Nišlije i Nišlijke predstavljaće Republiku Srbiju.

U cilju promocije takmičenja i Niša kao grada domaćina, u Nišu su danas boravili ambasadori Švedske, Slovačke, Kipra, Danske, Portugala, Hrvatske, Belgije i Danske, kao i predstavnici 20 ambasada u Srbiji, ali i predstavnici opština i gradova, čiji najmlađi sugrađani takođe učestvuju u „mini Evroviziji“.

Prema rečima domaćina, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, predstavnika organizatora „Srbija u ritmu Evrope“, ali i prisutnih ambasadora, ovo značajno takmičenje dobra je prilika da se deca-učesnici upoznaju sa različitim kulturama, ali i jezicima država učesnika. Osim toga, festival je prilika da se deca druže ali i da usvajaju evropske vrednosti.

Na današnjem predstavljanju Grada Niša, domaćina ovogodišenjeg takmičenja, nastupili su pobednici 2017. –Nišlije , koji su predstavljali Tursku i pevali kompoziciju na turskom jeziku. Kao nagradu, marta meseca ova talentovana deca, boravila su u Istanbulu.

 PRES SLUŽBA GRADONAČELNIKA NIŠA

Možda Vas zanima i sledeće...