САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ: ПЛАСИРАЊЕ ЛАЖНИХ ИНФОРМАЦИЈА НЕ МОЖЕ ДА ДИСКРЕЦИТУЈЕ ОДЛУКЕ ГРАДСКОГ РУКОВОДСТВА, АЛИ ШТЕТИ ИНТЕРЕСИМА ГРАЂАНА

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ПЛАСИРАЊЕ ЛАЖНИХ ИНФОРМАЦИЈА НЕ МОЖЕ ДА ДИСКРЕЦИТУЈЕ ОДЛУКЕ ГРАДСКОГ РУКОВОДСТВА, АЛИ ШТЕТИ ИНТЕРЕСИМА ГРАЂАНА

Тенденциозно пласирање лажних информација о непродужавању уговора о раду за 35 радника нишког аеродрома јасно потврђује да они који овакве информације пласирају имају намеру да дискредитују одлуке руководства града и државе које се доносе у интересу грађана, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић гостујући у емисији Добар дан Нишке телевизије.
Он је потврдио да је добијање сагласности за продужење уговора за раднике ЈП Аеродром „Константин Велики“ али и за многе друге раднике нишких ЈКП и Градске управе, уобичајена процедура која се спроводи од 2014. и никада раније није било проблема. Нејасно је из ког су разлога “појединци” са нишког аеродрома управо у овом моменту јавности дали нетачне информације, посебно ако се зна да је у јануару ово предузеће било у истој ситуацији будући да је писано обавештење о одлуци Владине комисије да се истим радницима продуже уговори, дошло 9 дана након доношења одлуке у Београду.
Градоначелник је нагласио да је након објављивања наведених дезинформација Кабинет градоначелника демантовао исте како би грађани имали потпуне и тачне информације, добијене од релевантних институција. Булатовић је истакао да ни једним потезом Града функционисање Аеродрома „Константин Велики“ није и неће бити угрожено и поручио да пословодство ни једног градског предузећа, па ни аеродрома није изнад интереса Града Ниша, који ће и у наредном периоду, заједно са Владом Републике Србије и председником државе, улагати максималне напоре како би се створили потенцијали за још интензивнији развој нишке ваздушне луке.