SAOPŠTENJE ZA MEDIJE: PLASIRANJE LAŽNIH INFORMACIJA NE MOŽE DA DISKRECITUJE ODLUKE GRADSKOG RUKOVODSTVA, ALI ŠTETI INTERESIMA GRAĐANA

image_pdfimage_print

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

PLASIRANJE LAŽNIH INFORMACIJA NE MOŽE DA DISKRECITUJE ODLUKE GRADSKOG RUKOVODSTVA, ALI ŠTETI INTERESIMA GRAĐANA

Tendenciozno plasiranje lažnih informacija o neprodužavanju ugovora o radu za 35 radnika niškog aerodroma jasno potvrđuje da oni koji ovakve informacije plasiraju imaju nameru da diskredituju odluke rukovodstva grada i države koje se donose u interesu građana, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović gostujući u emisiji Dobar dan Niške televizije.
On je potvrdio da je dobijanje saglasnosti za produženje ugovora za radnike JP Aerodrom „Konstantin Veliki“ ali i za mnoge druge radnike niških JKP i Gradske uprave, uobičajena procedura koja se sprovodi od 2014. i nikada ranije nije bilo problema. Nejasno je iz kog su razloga “pojedinci” sa niškog aerodroma upravo u ovom momentu javnosti dali netačne informacije, posebno ako se zna da je u januaru ovo preduzeće bilo u istoj situaciji budući da je pisano obaveštenje o odluci Vladine komisije da se istim radnicima produže ugovori, došlo 9 dana nakon donošenja odluke u Beogradu.
Gradonačelnik je naglasio da je nakon objavljivanja navedenih dezinformacija Kabinet gradonačelnika demantovao iste kako bi građani imali potpune i tačne informacije, dobijene od relevantnih institucija. Bulatović je istakao da ni jednim potezom Grada funkcionisanje Aerodroma „Konstantin Veliki“ nije i neće biti ugroženo i poručio da poslovodstvo ni jednog gradskog preduzeća, pa ni aerodroma nije iznad interesa Grada Niša, koji će i u narednom periodu, zajedno sa Vladom Republike Srbije i predsednikom države, ulagati maksimalne napore kako bi se stvorili potencijali za još intenzivniji razvoj niške vazdušne luke.

Možda Vas zanima i sledeće...