ПРОГРАМ ПРУЖАЊА ПСИХО-СОЦ.ПОДРШКЕ И ОСНАЖИВАЊА ОСИ ЗАЈЕДНИЧКА АКТИВНОСТ ГРАДА И ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

У сарадњи Града Ниша и Градске организације Црвеног крста, покренут је Програм пружања психо-социјалне подршке и оснаживања особа са инвалидитетом са физичким хендикепом. У оквиру овог програма, 30-оро особа са инвалидитетом са физичким хендикепом, боравиће од данас до суботе, у одмаралишту Црвеног крста у Дивљани. Реч је о 15 особа са инвалидитетом, чланова нишких удружења, као и 15 особа са инвалидитетом који нису чланови удружења, али су лица из старачких домаћинстава, лица са села. Заједничко свим полазницима програма је да су корисници неког од видова социјалне заштите на територији Града Ниша. Са њима ће радити психолози и остала стручна лица. За три дана, колико ће провести у Дивљани, радиће по посебно осмишљеном програму чији је циљ да им помогне у свакодневном животу. Неке од тема које ће се обрађивати су положај у друштву особа са инвалидитетом и проблеми са којима се оне суочавају, утицај стреса на ОСИ и стратегије превладавања и др.
Отворен сајам туризма

Сајам туризма и активног одмора званично је отворен данас у хали Чаир.

Отварању су присуствовале високе званице и велики број суграђана, а такође се на сајму нашао и велики број излагача.

Директор Туристичке организације Србије, Марија Лабовић поздравила је све присутне уз честитке домаћинима на изврсној организацији која прати Сајам свих ових година.

„Велико ми је задовољство што сам данас овде. Желим вам још пуно година успешног рада и да вам онај наредни, јубиларни 20. сајам буде заиста посебан. Верујем да ће тако заиста бити јер када погледамо какви нас резултати прате у туризму Србије с правом можемо да очекујемо да овај догађај настави да живи.“ истакла је Лабовић.

Испред Града Ниша, градоначелик Дарко Булатовић пожелео је добродошлицу свим уваженим гостима и присутнима у Царски град.

„Ове године рекао бих да је нешто лакше него прошле, зато што већ радимо у једној од значајних грана привреде као што је туризам, а чини ми се и почињемо да схватамо његов значај, не само зато што смо добри домаћини и што знамо и имамо шта да покажемо, него зато што је то значајно и за читав наш град и регион.“ рекао је Булатовић.

Он је овом приликом најавио значајан напредак и већа улагања у овај сегмент и додао да ће се свим снагама потрудити да се створи велики моћан регионални центар југоистока земље, јер имамо све потенцијале за тако нешто и то ће се сасвим сигурно догодити

Испред Министарства туризма обратила се помоћница министра Рената Пинџо.

„Велико је задовољство поздравити вас у име Владе републике Србије и нашег ресорног министарства. Заиста верујем да је овај сајам само још једна прилика да град Ниш читавој Србији представи и покаже оно чиме располаже, своју изванредну природу, изузетно вредно културно-историјско наслеђе али пре свега оно по чему је најпознатији – а то је гостопримство.“ истакла је она.