НА ТЕРИТОРИЈИ ПАЛИЛУЛЕ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНA СИТУАЦИЈА

Штаб за ванредне ситуације Града Ниша донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији Градске општине Палилула, због здравствене угрожености становништва услед неисправности пијаће воде. На овакву одлуку градски штаб за ванредне ситуације одлучио се на захтев општине Палилула, а након што је извештај Института за јавно здравље показао да је вода у Габровцу, Доњем Власу, Крушцу и Вукманову, неисправна за пиће. Ванредна ситуација трајаће све док се не уклоне узроци због којих је и проглашена, одлучено је на данашњој седници Штаба. Обавеза Градске општине Палилула за време трајања ванредне ситуације је да редовно контролише исправност воде за пиће. Градски штаб ангажовао је и 30 радника ЈКП Медиана за пуњење 2000 џакова са песком, које ће на угрожена подручја у насељу „9.мај“, превозити радници Наисуса и Медиане, а помоћ ће пружити и 30 припадника Војске Србије. Биће ангажоване и додатне три пумпе из „Шинвона“ и постављене на пумпној станици код КПЗ-а. Стручно-оперативни тим и представици Града и општине Палилула су на терену како би предложили додатне мере ради превазилажења проблема у плављеном подручју атара Новог села.
Најава 5.Интернационалног гастро туристичког фестивала

У Градској кући организован је пријем за представнике Удружења туристичко угоститељских посленика Града Ниша које организује традиционални кулинарски фестивал.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић информисан је о детаљима ове манифестације и њеном значају за промоцију Ниша.

Председник удружења Зоран Мирашевић најавио је пети по реду Интернационални гастро туристички фестивал ,где ће мајстори кулинарства из Србије и земаља у региону показати умеће у припреми традиционалних јела ,али и рибљих чорби и паприкаша.

Манифестација ће бити одржана од 15. -17. јуна ,на платоу школе Свети Сава поред истоименог парка.