Пословни форум “Србија-Бугарска” у Официрском дому у Нишу

У раду форума учествује потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић заменик премијера Бугарске Томислав Дончев, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и представници привредног сектора две земље.

Отварању је присуствовао и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Планирано је више билатералних пословних разговора српских и бугарских привредника, биће презентовани резултати рада Привредне коморе Србије и Агенције за инвестиције Бугарске, а јавност упозната са плановима наставка сарадње српске и бугарске привреде током 2018. године.

Економска сарадња са Републиком Бугарском се одвија претежно путем робне размене. По њеном обиму Бугарска спада међу значајније трговинске партнере Републике Србије.
Пријем за Удружење грчко-српског пријатељства са Крфа

Поводом 100-годишњице од завршетка Првог светског рата, у Нишу гостује Удружење Грчко-српског пријатељства ’’Агиос Матеос’’ са Крфа.

За њих је  у Градској кући уприличен пријем и најављен концерт културно уметничког и хорског друштва са Крфа који је одржан у Дому Војске у Нишу.

Госте је у Градској кући примила већница за културу Јелена Митровски,која је у свом обраћању подсетила на традиционалне везе Грка и Срба и велике историјске догађаје  који ово поднебље нераскидиво везују управо са острвом Крф.

Представницима удружења у знак сећања на посету Граду Нишу уручена је мини биста Цара Константина и одговарајућа брошура о историји нашег града