Pomoć u graćevinskom materijalu za izbegla lica

image_pdfimage_print

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović u  ime Grada Niša potpisao je danas ugovore sa izbeglim licima , koja su konkurisala  u okviru potprojekata Regionalnog stambenog programa,a sa ciljem trajne stambene integracije izbeglih lica iz bivših republika SFRJ.

Korisnici sa kojima su potpisani  ugovori su započeli izgradnju svojih stambenih objekata,ali u nedostatku finansijskih sredstava nisu u celosti uspeli da ih privedu nameni,odnosno završetku.

Ova konkretna pomoć u građevinskom materijalu,a po proceni stručnih građevinskih lica,angažovanih od strane Jedinice za upravljanje projektima i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije,će obezbediti trajno stambeno zbrinjavanje,odnosno funkcionalno stanovanje.

Grad Niš,ne učestvuje svojim sretstvima u implementaciji ovog potprojekta,ali je obezbedio stručne službe,sproveo javnu nabavku i odradio većinu administrativnog dela.

Da bi sve ovo bilo realizovano Gradonačelnik je imenovao Komisiju,koja je odradila i terenske provere.Nosilac svih aktivnosti bila je Kancelarija za izbeglice i migracije Grada Niša.

Možda Vas zanima i sledeće...