“Srbija u ritmu Evrope” u Nišu

image_pdfimage_print

U junu Niš će biti domaćin ovogodišnjeg najvećeg dečijeg muzičkog festivala ,,Srbija u ritmu Evrope“ .

Niški srednjoškolsci,  koji su prošle godine pobedili na ovom najvećem festivalu predstavljajuči Tursku  dovešće u grad na Nišavi takmičare iz 22 grada Srbije. Predstavnici gradova Srbije predstavljaće 22 evropske zemlje I pevaće pesme na jeziku zemlje koju predstavljaju.

Grad Niš će kao domaćin prestavljati Srbiju I pevaće na srpskom jeziku.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor između organizatora takmičenja “ Srbija u ritmu Evrope I gradonačelnika Niša Darka Bulatovića o organizaciji festivala.

Gradonačelnik Niša zahvalio se na izuzetnom prijemu koji su niški takmičari imali kod turskog ambasadora prošle godine.

“ Procedure su predvidele da onaj grad koji pobedi na takmičenju sledeće godine bude domaćin . Tako smo I mo ove godine domaćini ovog značajnog muzičkog festivala koji za posledicu ima I promociju našeg grada , mladih I evropskih vrednosti, druženja, zabave..” rekao je Darko Bulatović. On je rekao da će Niš biti dobar domaćin I da sve  što je potrebno grad Niš će uraditi , napraviti dobru pripremu.

“ Deca grada domaćina pevaju za Srbiju I pevaju na srpskom jeziku. Pesma je odabrana I smatramo da ćemo doživeti pravi spektakl kada se ta pesma bude pojavila. Ukoliko grad Niš ponovo pobedi opet dobijaju 50 posto ukupno neto SMS –a u budžet grada , kao grad pobednik I dobijaju besplatno binu svetlo, rasvetu, ozvučenje I besplatni prenos na Prvoj rpskoj televiziji”rekao je u Gradskoj kući Igor Karadarević, direktor “Srbije u ritmu Evrope”.

On je dodao da ozbiljnost ovom takmičanju daju I ambasadori 22 zemlje Evropske unije, koji već 10 godina podržavaju “Srbiju u ritmu Evrope”.

Žiri kao i do sada biće sastavljen od predstavnika gradova takmičara u živom televizijskom programu. Ovi glasovi polovina su ukupnih bodova a drugu polovinu čine glasovi SMS_a.

“ Nama je veliko zadovoljstvo što smo ove godine domaćini ove značajne manifestacije “ Srbja u ritmu Evrpe, koje je najveće dečije muzičko takmičenje u našoj zemlji. Ja sam sigurna da ćemo biti najbolji mogući domaćini “ rekla je većnica za kulturu Jelena  Mitrovski.

Velika audicija za sve zainteresovane učesnike biće 13. februara.

Možda Vas zanima i sledeće...