Kup Radivoja Koraća po 14.put u Nišu

image_pdfimage_print
Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća održaće se i ove godine u Nišu,  od 15. do 18. februara ,pa će tako naš grad  14. put biti domaćin najmasovnijeg domaćeg takmičenja.
Ovim povodom predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, među kojima je bio potpredsednik KSS Dejan Tomašević i potpredsednik  za takmičenja Dušan Projović, posetili su Niš i razgovarali sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem o samoj organizaciji finalnog turnira, ali i o nastavku uspešne saradnje.
Potpisano je i pismo kojim je i zvanično potvrđeno da će Niš i ove godine biti domaćin završnog turnira nacionalnog Kupa.
„Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća je zaista značajan za naš grad. Potrudili smo se da i ove godine damo punu podršku u organizaciji kako bi kvalitet događaja bio na najvišem nivou. Razgovarali smo i o nastavku uspešne saradnje. Želimo da i reprezentacija bude gost našeg grada u naredenom periodu“ – izjavio je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.
Grad Niš izrazio je spremnost da i narednih godina bude domaćin ovog takmičenja ,jer je interesovanje ljubitelja košarke cele jugoistočne Srbije veliko, a Niš je infrastrukturno poptuno spreman da organizuje turnir.O ovom predlogu raspravljaće se na upravnom odboru KSS,posle čega će biti poznata i odluka ,da li će Niš i narednih godina organizovati ovaj turnir.
Za “Žućkovu levicu” će se ove godine boriti Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega Bemaks, Dinamik, Borac iz Čačka, Zlatibor iz Čajetine i valjevski Metalac.

Možda Vas zanima i sledeće...