SARADNJA GRADA I OGRANKA SANU U NIŠU

dig
image_pdfimage_print

Predstavnici ogranka SANU u Nišu prezentovali su danas u Gradskoj kući Gradonačelniku Darku Bulatoviću  njegovim saradnicima, kao i članovima Privredno-ekonomskog saveta Grada Niša rezultate projekta koji je prethodnih meseci realizovan „Ekonomska aktivnost i performanse privrede Grada Niša i njegov značaj za privredne aktivnosti Regiona Južne i Istočne Srbije.

Ovaj projekat je realizovan u cilju unapređenja saradnje između  ogranka SANU  u Nišu i Grada Niša, a cilj je bio da se kroz istraživanja u periodu od 6 meseci, povežu sve zvanične baze podataka i predlože moguće podsticajne mere.

Rezultati su direktno usmereni na to da njihovi korisnici budu kreatori politika na lokalnom, ali i nacionalnom nivou i doprinesu boljem privrednom razvoju na lokalu. Projektom „Ekonomska aktivnost i performanse privrede Grada Niša i njegov značaj za privredne aktivnosti Regiona Južne i Istočne Srbije“ sačiniće se validna istraživačka osnova, koja bi bila adekvatna pomoć za pronalaženje relevantnog političkog odgovora koji bi ublažio posledice  negativnih demografskih trendova i koji bi, pored mera usmerenih na povećanje fertiliteta, sadržao i niz mera usmerenih na ekonomsko, obrazovno i kulturološko osnaživanje Grada Niša. Takođe, istraživanja su bila usmerena na neka važna pitanja održivog urbanog razvoja, urbane ekonomije i na determinante koje određuju kvalitet života u urbanim sredinama.

Ukupna vrednost projekta je 500.000 dinara. Sredstva za ovu namenu su predviđena u budžetu Grada, na pozicijama Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte grada Niša za 2017. godinu.

Možda Vas zanima i sledeće...