Папа и патријарх александријски Теодор други у посети Нишкој епархији

  • IMAG0848
  • IMAG0846

Папа и патријарх александријски и све Африке Теодор Други који, после неколико деценија паузе,  од 22. септембра борави у посети  Српској православној цркви, стигао је у Ниш.

Овде је са патријархом српским Иринејем посетио  саборни храм и благословио вернике.  Њега је у Нишу очекао епископ нишки Арсеније, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, представници града, Војске Србије, градских установа и бројни верници.

Епископ нишки Арсеније је приликом дочека високог госта упознао са богатом историјом града и саборног храна који је симбол слободе и свеколиког васкрса српског народа. Он му је поклонио икону Светог цара Константина и царице Јелене.

Папа и Патријарх александријски и све Африке Теодор Други је поручио верницима у Саборном храму да се у Србији осећа као у својој земљи и да је то рекао и председнику Србије Александру Вучићу приликом њиховог сусрета. Обраћајући се верницима он им је поручио  да буду поносни на своју земљу и да воли Србију. ”Ваша отаџбина је благословена, земља хероја, оних који су се борили за мир и слободу”, рекао је том приликом и додао “ Моја је мисија да обилазим 54 земље, да рукополажем, да проповедам, да зидам школе и болнице” рекао је верницима.

Print this pageEmail to someoneShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Google+0Share on LinkedIn0share on Tumblr

Можда Вас занима и следеће...