SAOPŠTENJE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA NIŠA

image_pdfimage_print

Na osnovu člana 9. Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Grada Niša, Štab za vanredne situacije, na sednici održanoj  29.06. 2017. godine, doneo je sledeće preporuke:

Na osnovu meteorološke situacije i prognoze za naredni period,zbog izuzetno visokih temperatura koje mogu izazvati poremećaj u snabdevanju vodom na teritoriji Grada Niša, u cilju preduzimanja preventivnih i operativnih mera za redovno snabdevanje vodom i sprečavanje požara usled sušnog perioda, kao i radi zaštite zdravlja i života građana, Štab za vanredne situacije Grada Niša obaveštava građane da će u periodu od 30.06.2017 – 01.07.2017. god. od 1100 do 1600 časova cisterne sa pijaćom vodom biti postavljene na sledećim lokacijama:

• Na Bulevarskoj pijaci „Boško Buha“.
  • Na Trošarinskoj pijaci.
  • Na lokaciji između Autobuske stanice i Tvrđavske pijace.

Takođe, Štab apeluje na građane da ne troše vodu iz gradskog vodovoda za zalivanje bašti, pranje automobila i slično. Preporučuje se građanima i da bez preke potrebe ne borave na otvorenom u periodu od 10:00 do 17:00 sati, a ukoliko je to nužno da obuku laganu odeću svetlijih boja, od prirodnih materijala, da koriste otvorenu obuću, naočare za sunce, šešire, kape i slično, da uzimaju više tečnosti, konzumiraju laganiju hranu i izbegavaju kofeinske napitke i alkoholna pića. Istovremeno, građanima se preporučuje i da redovno obavljaju ventilaciju stanova i drugih prostorija u kojima borave, na prirodan ili veštački način, a u slučaju upotrebe klima uređaja da iste podese tako da razlika u temperaturi vazduha u sredini u kojoj borave ne bude niža više od 10 stepeni u odnosu na spoljašnju temperaturu  vazduha.

Možda Vas zanima i sledeće...