Видовданска академија

У порти Саборне цркве синоћ је одржана Видовданска акдемија у част Видовдана и ђака који су успешно завршили школску годину.
Свечаности је присуствовао и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, који је заједно са његовим преосвештенством владиком Теодосијем у Светосавском дому уручио награде најбољим ученицима. После ове доделе у порти Саборног храма одржана је традиционална академија, на којој је мотивациону беседу талентованим ученицима држао проф. Драгиша Бојовић из Центра за црквене студије.
Церемонији су присуствовали и председници градских општина, а општине Палилула и Пантелеј даривале су ученике генерације у основним школама са своје територије.
Отворене нове просториje удружења српско- руског пријатељства “Наисус”

Пројекти који се реализују у Нишу, као и економско и авио повезивање са Русијом и обрнуто, била су неке од тема састанка градоначелника Ниша Дарка Булатовића и амбасадора Руске Федерације Александра Васиљевича Чепурина, организованог у Градској кући. Такође, свечано је отворен и нови простор удружења српско – руског пријатељства Наисус, где је приређена и изложба о историјским догађајима везаним за два народа. У Официрском дому затим je уприличен мини саjaм руских националних пића.