Ниш центар светског параглајдинга

20170617_192132 - Copy

Најбољи пилоти из 30 земаља света, са свих континената, дошли су у Ниш на Светски куп у параглајдингу, у дисциплини прелет, који се одржава до 24. јуна у Нишу. Најбољи пилоти, њих 130, такмичиће се у тркама на висининама и до 3 500 метара.

„Овде су најбољи пилоти света, нама драги гости. Част нам је да можемо да им будемо домаћини. Урадићемо све оно што је потребно, а већ смо много тога и урадили у припремном периоду за овај куп, да такмичење може да се одвија на задовољство свих. Поред утисака које они носе, из угла из кога они посматрају свет, адреналаина који несумњиво овај спорт пружа, како сам информисан највећи им је и утисак поглед на прелепу природу југа Србије. Имамо чиме да се похвалимо и поносимо. Сигуран сам да ће из Ниша, наши драги гости, понети најлепше слике наше земље“, рекао је на отварању купа градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Он је додао да је локална самоуправа урадила све оно што је било неопходно да у наредних седам дана куп протекне у најбољем могућем реду. „ У последњих годину дана имали смо много активности, много организација високог нивоа, светског и европског значаја, организовали смо боравак Владе у Нишу. И сада је све много лакше. Задовољство нам је да будемо домаћини и организатори свих оних садржаја који су овом граду потребни и који су нам деценијама недостајали,“истакао је Булатовић.

Светски куп у параглајдингу организовао је Ваздухопловни савез Србије, уз подршку ресорног министарства, Града Ниша и Градске општине Пантелеј.

Print this pageEmail to someoneShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Google+0Share on LinkedIn0share on Tumblr

Можда Вас занима и следеће...