Otvorena „Naučna učionica“ na otvorenom

Gradski većnik Bojan Krstić otvorio je danas u Regionalnom centru za obrazovanje „Naučnu učionicu“ na otvorenom ,koja je deo korporativnog programa „Zajednici zajedno“ komapnije NIS .

Iz Niša je podržano sedam projekata, a jedan od projekta koji je kompanija NIS prepoznala kao dobit za lokalnu zajednicu, jeste projekt Regionalnog centra – „I Niš da ima Park znanja“.

Ovim projektom je  u dvorištu Regionalnog centra formirana Naučna učionica u u kojoj će se deci, učenicima i mladima Grada Niša na popularan način približiti naučni sadržaji. Za tu namenu,  „na otvorenom“, su instalirana nastavna sredstva i to: Paskalov tron (fakirova stolica), Arhemedova beležnica, Magnetni tunel i Galilejevo klatno.

Ove instalacije biće korišćene za  organizovanja javnih časova za decu i učenike niških predškolskih ustanova i škola.

Naučna učionica će biti dopuna radu i Naučnom klubu Centra.

Instalacije u učionici  su jedinstvene po tome što su zapravo interaktivne, jer to su instalacije kod kojih se podrazumeva neko učešće posetilaca, a ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih škola.

„Grad Niš će uvek sa svoje strane podržati ovakve projekte u skladu sa svojim mogućnostima i iskreno se nadam da je ovo lep početak nečeg mnogo kompleksnijeg i većeg ,gde će učenici i svi zaintetresovani pronaći svoj naučni kutak“ rekao je većnik Krstić prilikom otvaranja učionice.