Uskoro dokumentarni film o  niškoj „Hipi dolini“

image_pdfimage_print

U Gradskoj kući gradska većnica resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski primila je ekipu koja radi na realizaciji doumentarnog filma posvećenog niškoj „Hipi dolini“. Producent filma o Hipi dolini je Oliver Paunović inače direktor  niškog Siti marketing centra ,dok je reditelj filma Bobi Rajković .

“Nemam dilemu da je Gradu potrebno i filmsko “sećanje” na ovu ulicu. O Hipi dolini sam slušao od starijih prijatelja i uvek su mi te priče bile zanimljive. Nadam se da ćemo i mi, ekipa koja će raditi, kroz film upoznati mnoge koji su odrastali u Hipi dolini i bili svedoci jedne mnogo bezbrižnije mladosti,” rekao je Paunović na prijemu.

Niš je bio jedini grad u nekadašnjoj Jugoslaviji koji je imao jedinstveni korzo, magičnu Hipi dolinu o kojoj se znalo od Vardara do Triglava. Ulica pod nazivom Vladimira Nazora u samom centru Niša, u periodu od 1972. do 1979. godine svima je bila poznata jedino kao Hipi dolina. Dešavalo se da turisti, koji su u to vreme boravili u gradu, budu zbunjeni brojem mladih koji su svake večeri šetali, ili jednostavno stajali u toj ulici. Često je bilo i pitanje “da li su to studentske demostracije”?

Scenario za film potpisuje poznati niški glumac i dramski pisac Miriljub Riki Nedović,a moderatori u filmu i savremenici Hipi doline su Bane Miljković, nekadašnji najpoznatiji di-džej u gradu i Dragan Aranđelović Ara, inicijator da ulica Vladimira Nazora dobije tablu sa podsećanjem da se nekada zvala “Hipi dolina”. Tabla je svečano otkrivena 7. marta ove godine.

Možda Vas zanima i sledeće...