Ниш постаје центар југоисточне Европе

  • received_10208526061014295
  • received_10208526070454531
image_pdfimage_print

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић присуствовао је  у Нишкој Бањи потписивању уговора између Министарства привреде и компаније “Integrated Micro-Electronics Inc.” (IME), који предвиђа изградњу фабрике те компаније у Нишу.
Уговор о додели средстава, чиме ће бити омогућено да се у том граду на југу Србије изгради фабрика која ће запошљавати 1.250 радника, потписали су министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић и извршни директор поменуте компаније Жил Бернар.

Вучић је у обраћању након потписивања уговора поручио да Ниш постаје центар југоисточне Европе и да се поноси тиме, уз оцену да је томе добрим делом допринела и Влада Србије.

Он је представницима IME поручио да жели да види 1.250 запослених, да буду задовољни са породицама у Нишкој Бањи и да се веома радује што је уговор потписан.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић захвалио се премијеру на напорима да Ниш поново постане привредни центар овог дела Србије и изразио уверење да је ово корак ка бољем животу грађана овог дела Србије.

“Не доносимо само новац и нову технологију, већ и нове вредности. Имамо дугорочне планове. Планирамо да запослимо више од 1.200 људи који ће бити део заједнице која броји 17.000 радника, поручио је директор компаније “Integrated Micro-Electronics Inc.”Жил Бернард приликом потписивања уговора.

 

Можда Вас занима и следеће...