Обавештење

Рок за откуп сеоских домаћинстава за избегла лица продужен је до 6. марта 2017. године. Право на откуп избегла лица остварују у оквиру Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије, потпројекат 5.

Рeгиoнaлни стамбени прoгрaм (РСП) je зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa oкo 27.000 нajугрoжeниjих избeгличких пoрoдицa, oднoснo зa oкo 74.000 људи у рeгиoну. Oд тoг брoja 16.780 пoрoдицa je у Србиjи, тaчниje oкo 45.000 људи.
Обележена 75. годишњица бекства у логору на Црвеном крсту

У логору на Црвеном крсту обележена је 75. годишњица бекства логораша.

12. фебруара 1942. године у овом концентрационом логору организовано је бекство, прво таквог типа у тада поробљеној Европи.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић поручио је присутнима да је ово стратиште симбол патње и отпора и да у складу са православном традицијом можемо опростити, али никада заборавити. Присутнима се  обратио и Владимир Јовановић преживели логораш, који је евоцирао успомене на дане проведене у овм нацистичком логору.

Извиђачи Ниша поднели су рапорт градоначелнику и у оквиру традиционалне акције, кренули стазама логораша по 56.пут.

Свештенство епархије нишке служило је помен страдалима у логору, а затим су бројне делегације положиле венце у оквиру спомен комплекса Црвени крст.