Изградња канализационе мреже у Горњем Комрену

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је село Горњи Комрен где су у току радови на канализационој мрежи .Инвеститор на овом пројекту је Град Ниш и то у оквиру програма уређивања грађевинског земљишта за 2016. Годину.

Извођач радоваје ЈКП „Наисус“ Ниш, а надзорни орган ЈП Дирекција за изградњу града Ниша.Вредност уговора је 4.000.000,00 динара, а ради се о изградњи канализационе мреже у дужини од 750m,која је започела 01.12.2016. године са роком завршетка радова 60 дана од дана увођења у посао.
И НИШ СЕ ПРИДРУЖУЈЕ ТАКМИЧЕЊУ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

До двадесеторо деце из нишких школа узеће учешће на манифестацији Србија у ритму Европе која ће се организовати у току наредне године. Тим поводом данас је у Градској кући одржан састанак са директорима школа како би се упознали са пропозицијама такмичења и аудицији за избор најталентованије деце која ће представљати Ниш. Према речима организатора аудиција ће бити организована почетком наредне године, а одмах затим и бесплатна обука за изабрану децу.

Члан Градског већа ресорно задужен за образовање Бојан Крстић рекао је да наш град има много талентоване деце, да одабир најбољих неће бити ни мало лак посао, и изразио наду да ће она деца која буду представљала Град Ниш без проблема савладати задатке. „С обзиром на то да је Град Ниш добио да представља Турску, сигуран сам да ће то бити лак задатак јер и у нашем језику има пуно турских речи. Такође, захвалност за то што смо као град препоручени организаторима, дугујемо турском амбасадору. Односи Ниша и представника Турске у Србији су на изузетном бивоу, а ово је идеална прилика да се и културолошки повежемо“, истакао је Крстић.
ОБЕЛЕЖЕН ДАН СПЕЦИЈАЛНЕ ШКОЛЕ БУБАЊ

У присуству Градоначелника Ниша Дарка Булатовића и великог броја званица данас је у Градској кући свечано обележен Дан Специјалне школе Бубањ. Након приказивања краћег филма о историјату ове школе, ученици су имали прилику да представе неке од активности које се у овој школи реализују, попут модне ревије мајица, рађених у самој школи, као и музички програм који су осмислили заједно са својим наставницима. Градоанчелник Ниша овом приликом захвалио се наставницима у овој школи на свему што пружају својим ученицима:“ Ја сам уверен да наставно особље и сви запослени у Специјалној школи Бубањ улажу велику љубав и разумевање, безгранично стрпљење, професионалну иницијативу, умешност и таленат, како бисте ви, драга децо, стекли поверење у своје способности, изградили себе као личности, и овладали знањима и вештинама и задовољили основну људску потребу за самоостварењем“. Он је додао да је локална самоуправа поносна на оно што се у Специјалној школи Бубањ ради и истакао да ће се градска власт трудити да увек буде подршка овом колективу.

„Ја сам сигуран да свако од нас, био он другачији или не, треба да ужива пун и квалитетан живот у условима који обезбеђују достојанство, унапређују самопоуздање и олакшавају активно учествовање у заједници. Наш је циљ обезбеђивање услова за то и верујем да ћемо, упркос тешкоћама, показати да смо друштво у коме је гарантована једнакост свих грађана и грађанки“, поручио је градоначелник.